fallback

До 2025 г. цените на електромобилите ще паднат до тези на традиционните

Volvo разкри как електромобилите и стандартните коли ще се изравнят по цена

21:22 | 11.10.17 г. 24
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор

През 2025 г. електромобилите на Volvo съществено ще намалят цената си, а в същото време стандартните коли с двигатели с вътрешно горене ще поскъпнат значително. Това заяви пред журналисти президентът на шведската компания Хакан Самуелсон.

Шефът на скандинавския производител посочи и причините за промяната. Както е известно, Volvo е собственост на китайската компания Geely, която има намерения активно да развива „зелените” технологии и това ще бъде от голяма помощ на шведите.

Във Volvo смятат, че само след 2 години цените на автомобилите с бензинови и дизелови двигатели ще скочат, тъй като производителите ще трябва да вложат допълнителни средства, за да може те да отговарят на новите екологични стандарти. В същото време производството на електромобили ще поевтинее, защото те ще ползват още по-големи държавни субсидии.

Според Самуелсон на Volvo много ще помогне и фактът, че „зелените” модели ще се произвеждат на територията на Китай. Там местното правителство предоставя сериозни отстъпки както на производителите, така и на клиентите. Екологичните модели на Volvo и Geely ще се продават в цял свят, а развитието на технологиите им, както и помощта на държавите, в които се използват, ще им позволи до 7-8 години да бъдат на цената на стандартните автомобили.

Още новини с автомобилна тематика четете в Automedia.bg

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 05:25 | 14.09.22 г.
fallback
Още от Новини виж още